De omgeving

De omgeving

Sinds april 2010 siert deze fraaie strandtent de duinen van Vlugtenburg, een prachtig natuurgebied in het Westlandse dorp ’s-Gravenzande. Onze rijke historie op de strandafslag Vlugtenburg is bijna net zo bijzonder als de enorme veelzijdigheid van het omliggende natuurgebied. Zo kijkt het terras van Zomertijd uit op strand en zee en levert de skyline van de Rotterdamse haven, vooral ’s avonds, een prachtig uitzicht. Bovendien vindt u achter strandpaviljoen Zomertijd een waanzinnig duingebied, waar u op de talloze wandel- en fietspaden omringd bent door flora en fauna. Dierenliefhebbers, badgasten, wandelaars, fietsers en (water)sporters kunnen hun hart ophalen op slag Vlugtenburg.

Spanjaards Duin

Voordat het Westlandse strand opgespoten werd, stond Zomertijd 200 meter terug de duinen in. Het toenmalige Zeerust moest echter plaatsmaken voor een nieuw natuurgebied. Dit nieuwe en beschermde natuurgebied is aangelegd als natuurcompensatie voor de tweede Maasvlakte en kreeg de naam Spanjaards Duin. In 2011 werd Spanjaards Duin door staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie voorlopig aangewezen als Natura 2000-gebied.

Waterweg

Bij helder weer kunt u in de verte duidelijk de Nieuwe Waterweg zien liggen, het laatste stuk van de verbinding van Rotterdam met zee. Zeker ’s avonds en ’s nachts geeft de Nieuwe Waterweg een prachtig aanzicht, als zij verlicht wordt door alle industrie in de Rotterdamse haven.

Stena Line

Omdat Slag Vlugtenburg dichtbij Hoek van Holland is, kunnen bezoekers vanaf het terras ook de Stena Line zien aankomen en vertrekken. De Stena Hollandica en Stena Britannica varen elk eens per etmaal heen en weer, de ene overdag naar Engeland en ’s nachts terug, de ander omgekeerd.